Як вибрати болторіз?

Болторізом називають спеціальний робочий інструмент, який здатний перекусити металевий прут. Для цього використовуються леза, одне заточене гостро, а друге має бути притуплено. Під їх тиском прут перерізають. Принцип нагадує кусачки, відмінність тільки в розмірі і масштабах конструкції.

Де їх використовують?

Болторіз справляються з поставленим завданням нарізки набагато краще болгарки, так як вони безшумні і використовується набагато менше робочого часу. Такі великі кусачки використовуються в найрізноманітніших сферах:

  • будівництво
  • промисловість
  • побут
  • рятувальні роботи.
     

Види болторезов

Інструменти діляться на два типи, які розрізняють від способу застосування необхідних зусиль в роботі. Тому вони бувають:

  • Механічний. Доступним і більш дешевим типом вважається механічний болторіз. Його застосовують набагато частіше в роботі, але при цьому обсяг роботи буде обмежений.
  • Гідравлічний (Гідроножиці). Гідравлічний болторіз коштує в рази дорожче, але вони більш досконалі. Хоча звичайно ж є і свої недоліки.
     

Механічні болторізи

Називають ручним інструментом, які за допомогою тиску на обидві частини перекушують болти і арматуру. Щоб збільшити потужність застосовують двохважільний механізм: рукоятки і зміна губок, якщо таке передбачено у вашій моделі інструментів. Заміна ріжучих кромок-це як ремонт, інструмент починає працювати як новий.

Основні переваги:

  • не залежать від енергії
  • можна використовувати під водою
  • доступна ціна
  • невелика вага.
     


 

Серед недоліків варто відзначити необхідну ручну робочу силу.

Якщо фізичної підготовки буде недостатньо, не варто очікувати і ефективності від інструменту. Болторіз Afacan 6m - 16м застосовується, коли необхідно видалити болти різного типу, перерізати трос або дріт, а також металеві стрижні від 6 до 16 мм.

Механічний інструмент буває прямий і кутовий. Прямі передбачають пряме розташування рукоятки і губок, що дуже зручно. А ось кутові передбачають повернені губки, що дозволяє добиратися у важкодоступні місця.
 

Гідравлічні болторізи

Гідравлічні болторізи часто зустрічаються під назвою Гідроножиці. До них відносять і ручні верстати. Тут необхідна гідравлічна сила.
Серед переваг гідравліки варто відзначити:

  • мінімум фізичної сили
  • справляється з товстими прутами
  • хороша продуктивність.

Гідроножиці найчастіше використовують на будівельних майданчиках, так як швидкість роботи в перекушуванні металевої арматури набагато швидше. На відміну від ручного інструменту, принцип роботи полягає в одній нерухомій губці, а друга рухається на неї. Гідравлічні болторізи поділяються на три види: ручні, електричні і з зовнішньої помпою.

Хороша альтернатива гідравлічного болторіза – механічний верстат Afacan 22m і Afacan 26MX
 

Як вибрати болторіз і Де купити?

При виборі необхідного інструменту зверніть увагу на якість ріжучих елементів (наприклад, болторізи Afacan виконані з легованої сталі і загартовані до твердості 55-58 HRC, що забезпечить довгий термін експлуатації інструменту). А також визначте максимальний діаметр арматури, який вам буде необхідний при використанні інструменту.

Придбати болторіз можна не виходячи з дому, в нашому інтернет магазині. Широкий асортимент, хороший вибір і доступні ціни.

Ножиці для різання арматури (болторізи) AFACAN 12м

Призначені для різання арматурних стрижнів, болтів, штифтів, проводів, кабелів і проводів діаметром до 12 мм.

Ножиці для різання арматури (болторізи) AFACAN 16М

Призначені для різання арматурних стрижнів, болтів, штифтів, проводів, кабелів і проводів діаметром до 16 мм.

Ножиці для різання арматури (болторізи) AFACAN 10м

Призначені для різання арматурних стрижнів, болтів, штифтів, проводів, кабелів і проводів діаметром до 10 мм.

Ножиці для різання арматури (болторізи) AFACAN 8М

Призначені для різання арматурних стрижнів, болтів, штифтів, проводів, кабелів і проводів діаметром до 8 мм.

Ножиці для різання арматури (болторізи) AFACAN 6м

Призначені для різання арматурних стрижнів, болтів, штифтів, проводів, кабелів і проводів діаметром до 6 мм.

Кабелеріз AFACAN КМ32

Ножиці для різання дротяних тросів і кабелів діаметром до 32 мм.

Ножиці для різання арматури (болторізи) AFACAN 14М

Призначені для різання арматурних стрижнів, болтів, штифтів, проводів, кабелів і проводів діаметром до 14 мм.